Kävimme eilen Wandan, Sagan ja Divan kanssa Tikissä Jerker Mårtenssonin vastaanotolla. Wandan ja Sagan silmistä ei löytynyt mitään huomauttamista, joten sen suhteen voidaan jatkaa pentusten suunnittelemista. Wandasta otettiin myös verinäyte DNA-testiä varten, jotta sen jälkeläisten periytyminen voidaan jatkossa tarvittaessa määrittää. Diva puolestaan sai kitaansa ekinokokkoosimatolääkkeen jotta voidaan rauhassa poistua rajan taakse ensi viikonlopuksi.

 1268307889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Koiramaailmassa on viime viikot käyty kiivasta keskustelua Kennelliiton nopealla aikataululla lausuntokierrokselle laittamasta yleisestä jalostusstrategiasta. Seurattuani keskustelua (ja avattuani suunikin jokusen kerran) olen tullut siihen tulokseen että vaikka itse esityksessä on vielä paljon viilattavaa ja tarkennettavaa, yleinen ajatus ja tahtotila sen takana on antaa sekä kasvattajille että rotujärjestöille työkaluja jalostuksen arviointiin ja ohjaukseen. Kaikki kasvattajat kaikissa roduissa eivät varmaankaan voi helposti tai välttämättä ollenkaan toteuttaa sen kaikkia osia, mutta siinä on tavoitteita joihin kukin voi tahollaan ja tavallaan pyrkiä.

Harmittavinta on ollut kuulla ja lukea yksiselitteisen teilaavia lausuntoja tyyliin "Tämähän on täysin toteuttamiskelvoton!" ilman sen kummempia kehitysehdotuksia. Opiskeluaikana ryhmänohjaajamme totesi harjoittelujaksoamme arvioidessaan asian jota en ole unohtanut: "Muistakaa että te ETTE voi vaan mennä tilanteisiin rasat suorina. AINA pitää olla jotain ideoita miten tää homma hoidetaan!"

Siltä varalta että olet kanssani samaa mieltä, voit käydä laittamassa nimesi addressiin:
http://www.adressit.com/pro_skl

Jos taas olet eri mieltä, siihenkin löytyy addressi:
http://www.adressit.com/sukoka

Niin tai näin, tutustu ensin kunnolla sekä strategiaan että valitsemasi addressin saatteeseen jotta tiedät mitä olet allekirjoittamassa. Silmänisku

Edellisviikonloppuna kävin muuten Suomen Kääpiöpinserit ry:n vuosikokouksessa, joka oli ainakin huomattavasti lyhyempi kuin Kääpiösnautserikerhon vastaava. Ja kun ei osaa sanoa ei, saattaa tämäkin johtaa vielä siihen että Vaskimon akka laitetaan töihin.